Stap-voor-stap soezen bakken

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2006
  • Stap-voor-stap soezen bakken

    Stap-voor-stap soezen bakken

    Stap-voor-stap soezen bakkenaltijd al willen weten hoe die heerlijke soezen gemaakt worden? Met dit recept kun je het lekker zelf!

Deel dit recept

Ingrediënten
100 g bloem

75 g boter

3 eieren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes

Bereidingswijze

Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 ?C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen.
Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot deeg als bal van bodem loslaat.
Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.
Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.
Nabereiden
Van opensnijden gaan grote soezen snel kapot. Knip ze daarom open met een keukenschaar. Laat kleinere soesjes liever heel. Doe de vulling in een spuitzak met een lang, glad spuitmondje, steek deze voorzichtig onderin elk soesje en spuit er wat vulling in. Zowel hartige als zoete vulling is lekker.

Laatste reacties

jeirdolleke avatar
jeirdolleke 28-05-2006

Hallo, Ik wilde je even laten weten dat ik je soezenreceptje heb meegenomen. Groetjes, Tilly

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-05-2006

neem ik mee dank je wel,liefs ruth

alidada avatar
alidada 21-05-2006

Dit neem ik mee, altijd handig om te weten! Groetjes van Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten