1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Deense koffiebroodjes

Deense koffiebroodjes

Door: orphan

  • Scandinavisch, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2006

Ingrediënten 6 personen


3 eetlepels gewassen rozijnen2 eetlepels rum1 blik croissantdeeg uit de koeling2 eetlepels gepelde en grof gehakte walnoten3 eetlepels suiker1,5 theelepel kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Evt. vershoudfoliebakpapier


Supermakkelijk en supersmakelijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rozijnen een half uurtje weken in de rum.De oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Het deeg uit het blikje uitrollen tot een lange lap.Walnoten, suiker en kaneelpoeder door elkaar mengen en over het deeg verdelen. Ook de rozijnen met de rum over het deeg verdelen en alles een beetje aandrukken.Het deeg oprollen (eventueel met behulp van de folie) tot een korte dikke worst en in 6 tot 8 plakken snijden.Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen op een rooster.

Serveertip

Lauwwarm het lekkerst, maar koud ook niet te versmaden.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top