Venkelsalade met peer en kaas

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-05-2006

Heerlijk vrisse salade die nu in de lente prima als lunchmaaltijd(misschien ook als hoofdmaaltijd)kan worden gebruikt

Deel dit recept

Ingrediënten
1venkelknol/zout/50g pistachenoten/125g jong belegen kaas/1 grote avocado/1 rijpe handpeer/sap van een 1/2 citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de venkelknol schoon en snijd hem in smalle reepjes;houd wat van het mooie groen achter voor de garnering.Kook de venkel -reepjes beetgaar in ca 5 min in ruim kokend water met zout;giet ze af en laat ze goed uitlekken.Hak de helft van de pistachenoten fijn.Snijd 75g kaas in reepjes en rasp de rest fijn.

Bereidingswijze

Halveer de avocado,verwijder de pit en prak het vruchtvlees uit een helft fijn met wat citroensap.Snijd het vruchtvlees van de andere helft in kleine stukjes en besprenkel deze met wat citroensap.
Schil de peer ,verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes;besprenkel ze met wat citroensap.
Roer de fijngehakte noten en de geraspte kaas door de fijngeprakte avocado,breng het mengsel op smaak met citroensap,zout en peper Schep de venkelreepjes ,de rest van de noten,de blokjes avocado en peer en de reepjes kaas voorzichtig door elkaar en verdeel de salade over borden.Schep de avocadosaus erop en garneer met het achtergehouden venkelgroen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten