Gegratineerde Savooiekool

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2006

Dit gerecht maak ik voor twee dagen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 savooiekool * 2 teentjes knoflook * 250 g mascarpone * 250 g schapenkaas (feta) * 5 eetlepels room * klontje boter * 1/2 bosje peterselie * peper en zout * nootmuskaat *
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Verwarm de oven voor op 200?C. (hete lucht)

Voorbereiding

Maak de tenen knoflook schoon en leg ze in de knijper. Spoel de peterselie schoon sla ze droog en snij ze fijn. Haal de buitenste bladeren van de kool, snij het in acht stukken en snij vervolgens de stronk weg. Breng water met zout aan de kook en laat de stukken kool op een halfhoge vlam in 10 minuten beetgaar koken. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.

Bereidingswijze

Bestrijk een ovenschaal met wat boter en leg de stukken kool erin. Roer de mascarpone door elkaar. Pers er de gepelde knoflook bij. Roer er de verbrokkelde schapenkaas door. Breng op smaak met zout, gemalen peper en nootmuskaat en verdeel dit over de kool.
Zet de schaal 25 a 30 minuten in het midden van de oven.

Serveertip

Strooi er voor het serveren de gehakte peterselie over.

Heerlijk met aardappelpuree

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 20-05-2006

Dit neem ik mee, dankjewel, groetjes, Desiree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten