Spaanse Spiesen
- Spaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 19-05-2006
Pikante spies voor op de BBQ of in de grillpan
Ingrediënten 2 personen
- 1 kleine varkenshaas
- 6 dikke plakjes choriso van 1cm
- een kwart rode en een kwart groene paprika
- halve ui in stukken
- olijfolie
- gerookte paprikapoeder (Vera)
- 2 el sherry
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 531,45 kcal |
Koolhydraten | 7,72 g |
Eiwitten | 37,24 g |
Vetten | 37,04 g |
Benodigdheden
Deze paprikapoeder kun je o.a. krijgen bij Oil en Vinegar of gewoon uit Spanje meenemen.Voorbereiding
Snijd de varkenshaas in 8 flinke blokjes, snijd de paprika in 2x4 stukjes. Doe het vlees, de chorizo, de paprikastukjes, de ui en het paprikapoeder samen met een flinke scheut olie en de sherry in een koelkastdoosje en laat het geheel minimaal een uurtje marineren.
Bereidingswijze
Rijg het vlees, de choriso, de ui en de paprika afwisselend aan 2 grote spiesen. Rooster ze in de grillpan of op de BBQ. Let op dat de varkenshaas licht ros? blijft anders droogt het vlees uit.
Serveertip
Heerlijk met knapperig brood, een frisse tomatensalade en een goed glas wijn.
Laatste reacties
Dank je ! Heerlijk ! Groetjes Willeke.
Bedankt!
Dit recept neem ik mee leonie
Deze neem ik mee, ga ik ook proberen en dan hoor je het wel. groeten van Nolly.
bedankt.neem ik mee groetjes annemarie
Lijkt me lekker, neem ik mee Dank je groetjes Christa
Ik neem je receppie mee!! Met de zomer voor deur is een nieuw recept voor spiesen altijd mooi meegenomen! Als je nog andere lekkere spiesen zoekt kan je misschien ook een kijkje nemen op mijn pagina. Doeidoei, Sonja