Chinese krabbensoep

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2006

Prima krabsoep volgens een Chinees recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-200 g (gekookt) krabvlees
-1 rood pepertje
-1 sjalotje
-1 teentje knoflook
-2 blokjes kippenbouillon
-1 eetlepel maiszetmeel
-1 eetlepel maisolie
-1 ei
-sap van 1 citroen
-2 eetlepels vissaus ('nuoc mam')
-4 eetlepels gehakte koriander
-2 eetlepels gehakte bieslook
-cayennepeper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Verkruimel het krabvlees, los de bouillonblokjes op in 1,5 l kokend water en spoel het pepertje.

Bereidingswijze

- Snipper de gepelde sjalot en de knoflook fijn en stoof ze kort aan in de maisolie.
-Schenk er de bouillon bij en laat alles 1 minuut koken.

-Roer het het maiszetmeel los in een half kopje koud water.
-Giet dit bij de soep en roer intussen voortdurend.

- Neem het pepertje weg, doe de krab bij de soep.
-Breng ze op smaak met de vissaus, citroensap en cayennepeper.
-Laat de soep 5 minuten trekken op een heel zacht vuur.

- Neem de soep van het vuur, klop het ei los, en voeg het toe.
- Roer krachtig om.

Serveertip

- Verdeel de soep over kommetjes of borden.
-Werk af met de gehakte tuinkruiden. Serveer heet.

Laatste reacties

ykel avatar
ykel 21-06-2020

Ik was al tijden op zoek naar dit recept. Ooit in een restaurant gegeten. Ik maak hem af met lenteuitjes in ringetjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten