Hemelse modder.

  • Nagerecht
  • 10-20 min.

Hemelse modder staat al vaak op smul.
Maar deze wil ik er toch nog even bijzetten.
Gewoon omdat deze zo lekker is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr pure chocolade
1 ei
15 gr poedersuiker
1 el cognac of vieux
150 ml slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze in een kom boven een kokend-waterbad ( au bain-marie )
Splits het ei en klop het eiwit stijf.
Klop de poedersuiker met de eierdooier romig en klop de warme chocolade met de cognac door het eierdooier-mengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig met het chocolademengsel door het eiwit.

Serveertip

Laat de hemelse modder minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Eet smakelijk.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

willeke-s avatar
willeke-s

Doorsturen

Home Recepten