Noedels met tilapia, garnalen, sugar snaps en sesamsaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Zout, zoet en pittig. Een snel en superlekker gerecht met een multifunctionele sesamsaus. In het oorspronkelijke recept van Patrick Leung wordt de sesamsaus bij asperge-garnalensalade geserveerd, ook verrukkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g brede noedels
200 g tilapia of andere witvis (kabeljauw, zeeduivel, koolvis)
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
1 el olie
Voor de sesamsaus:
2 el sesamolie
2 el Japanse sojasaus (Kikkoman)
1 el ketchup
2 el rijst- of witte wijnazijn
2 tl chilipasta of -saus (sambal of harissa is ook prima)
2 tl suiker
halve tl sechuanpeper
witte peper
2 tl geroosterd sesamzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer een saus van de sesamolie, sojasaus, ketchup, azijn, chili, suiker, sechuan en witte peper. Kook de mie in een pan met ruim water in 12-16 minuten gaar. Snijd de vis in niet te kleine blokjes. Verwijder puntjes en eventuele draden van de sugar snaps. Verhit de olie op hoog vuur en roerbak de sugar snaps enkele minuten. Voeg de vis en sesamsaus toe en op het laatste moment de garnalen. Giet de noedels af en schep ze door de vis, garnalen en saus. Verdeel het gerecht over twee diepe voorverwarmde kommen en bestrooi met sesamzaadjes.

Serveertip

Bron: Tip mei 2006

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

botticelli avatar
botticelli

Doorsturen

Home Recepten