Muesli-rozijnenkoekjes

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.

(voor ongeveer 20 superlekkere koekjes)
Ik heb vaak last van mijn darmen daarom moet ik allerlei vieze dingen eten met vezels er in, zoals donker brood, zemelen, kiwi's enz. Als je dit ook moet, wanhoop niet want er is een redding: deze smullerde smul koekjes!!!! Ze zijn echt heerlijk en er zitten veel vezels in.

Deel dit recept

Ingrediënten
75 g rozijnen-
50 ml ananassap-
100 g volkoren bloem-
100 g muesli-
150 g boter-
40 g honing-
25 g amandelen-
1 eetlepel koekkruiden-
zout-
boter om in te vetten-
bloem om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine-
oven-
deegroller

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng in een pan het ananassap met de rozijnen aan de kook. Laat het 10 min. wellen, giet de rozijnen af en laat ze afkoelen. Hak de amandelen grof in de keukenmachine. Doe de bloem, de koekkruiden, de boter en een snufje zout in een kom. Snij het met 2 messen door elkaar. Doe de amandelen, de muesli, de honing en de rozijnen er bij en kneed alles tot soepel deeg. Bestuif het aanrecht of waar je dan ook maar werkt met een beetje boem en rol hierop het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik. Snij de lap uit tot ongeveer 20 vierkante of ronde koekjes (andere vormpjes zijn natuurlijk ook leuk). Vet een bakplaat in met boter. Leg de koekjes erop, schuif ze in de oven en bak ze iets minder dan 20 min. tot ze gaar en bruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen en eet ze meteen op of bewaar ze in een afgesloten koektrommel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tinkhoofd avatar
tinkhoofd

Doorsturen

Home Recepten