1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. hamlappen op zijn chinees

hamlappen op zijn chinees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gr. hamlappen, 4 eetl. olie, zout, 500 gr. diverse groente (bloemkool, sperzieboontjes, groene paprika, wortel), 2 eetl. sherry of chinese rijstwijn, 1 eetl. ketjap, 1 theel. maizena, 1 theel. ve-tsin, 1 theel. bruine suiker.



Chinees hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelstenen en bak die in de hete olie rondom bruin en gaar. Bak de vooraf schoongemaakte en fijngesneden groenten mee tot ze gaar zijn. Verzuim niet om regelmatig te roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg vervolgens de sherry, ketjap,maizena,ve-tsin en de suiker toe. Meng alles goed door het groente-vleesmengsel en laat alles nog even doorbakken.

Serveertip

Serveren met rijst of mie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingebabbel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingebabbel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top