Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Poolse keuken
  4. Zuurkool
  5. Zuurkool op Poolse wijze

Zuurkool op Poolse wijze

Door: marcdepester

  • Pools
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-05-2006

Ingrediënten 4 personen


-100 g pruimen

-15 cl madera

-2 blaadjes laurier

-250 g varkenshaasjes

-10 jeneverbessen

-1 eetlepel tarwebloem

-1000 g rauwe zuurkool

-30 g gedroogd eekhoorntjesbrood

-250 g runderstoofvlees

-400 g Poolse worst (lookworst)

-200 g verse worst

-1 theelepel gemalen zwarte peper

-10 cl wodka



Wie op zijn Pools zegt denkt terecht aan wodka; een machtig recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 2 uur in 25 cl water weken.
- Breng de zuurkool 1 minuut aan de kook en spoel deze vervolgens zorgvuldig onder stromend water en laat dan zo goed mogelijk uitlekken en doe ze vervolgens in een gietijzeren kookpot.
-Voeg 25 cl water, laurier, een mespunt muskaatnoot, de jeneverbessen en de zwarte peper toe.
- Dek af en laat 25 minuten op middelhoog vuur koken.

Bereidingswijze

-Snij het gezwollen eekhoorntjesbrood in fijne schijfjes en laat het 1 minuut in het weekwater koken.

-Bruin in een aparte pot het stoofvlees en de blokjes varkensvlees gedurende 5 minuten in de warme boter.
- Voeg zout en peper toe, bestrooi met de bloem en laat nog 5 minuten op middelhoog vuur bakken.
-Roer af en toe met een houten lepel opdat het vlees niet zou aanbranden.
-Verdeel de stukken vlees over de zuurkool alsook de pruimen, het eekhoorntjesbrood en het kookvocht van de paddestoelen.
-Dek af en laat twee uur op een laag vuur sudderen.

-Bak de worst in een pan met anti-kleeflaag.
-Snij ze in 8 of 16 stukken.
-Voeg de worstschijfjes bij de zuurkool.
-Besprenkel het geheel met madera en wodka, meng en bedek alles met stukjes salami.
- Dek half af en laat nog 30 minuten op een zacht vuur koken. .



Serveertip

Dien heet op met aardappelen of puree



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top