piroggen

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2006

lekkere snack bij een glas bier

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ei, zout, 125 gr. bloem, 30 gr. boter, 1 blik ragout naar smaak of verse (kip, vis champignon enz), 1 eiwit, frituurvet.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer het ei en meng het (de pan op het vuur) met 3 eetl. water en wat zout. Voeg, steeds roerend, de bloem en de gesmolten boter toe en blijf roeren tot u een goed samenhangend geheel hebt. Laat het deeg afkoelen en rol het dan op een met bloem bestrooide tafel uit tot een halve cm. dik. Snijd er vierkantjes van, van 6 bij6 cm. Bestrijk de randen meteiwit en schep er wat van de door u verkozen vulling op. la het deeg dubbel en druk de randen stevig op elkaar. Bak de piroggen in heet frituurvet gaar en bruin. Laat ze even uitlekken.

Serveertip

saus naar eigen smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten