rabarbercrumble

  • Nagerecht
  • 30-60 min.

Voorjaar en rabarber horen bij elkaar!!!.
De lekkere stengels zijn in deze tijd van het jaar nog mooi rood en extra sappig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
vanillestokje, 1 kg. rabarber, 250gr. suiker,
150gr. bloem, 125gr. hazelnoten, 75gr.harde boter.

Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en enigszins buigzaam zijn.
De jonge stelen kunt men direct verwerken, oudere wat stuggere stelen eerst even schillen......
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, oven voor verwarmen op 180gr.

Voorbereiding

vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Rabarber in stukjes snijden. hazelnoten fijn hakken, boter in klontjes.

Bereidingswijze

Meng de rabarber met de 150gr. suiker en het vanillemerg.Schep dit mengsel in een ovenschaal.
Meng voor de kruimellaag de bloem 100gr..suiker en fingehakte noten en verkruimel de boter er met vingertoppen door.
Strooi de kruimellaag over de rabarber en bak de crumble ca. 30 minuten in midden van de oven.

Serveertip

Deze crumble smaakt extra lekker met toef lobbige geklopte slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ollie883 avatar
ollie883

Doorsturen

Home Recepten