1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber crumble
  6. rabarbercrumble

rabarbercrumble

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2006

Ingrediënten 6 personen


Vanillestokje, 1 kg. rabarber, 250gr. suiker,
150gr. bloem, 125gr. hazelnoten, 75gr.harde boter.

Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en enigszins buigzaam zijn.
De jonge stelen kunt men direct verwerken, oudere wat stuggere stelen eerst even schillen......


Verder heb je nodig


Ovenschaal, oven voor verwarmen op 180gr.


Voorjaar en rabarber horen bij elkaar!!!.
De lekkere stengels zijn in deze tijd van het jaar nog mooi rood en extra sappig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Rabarber in stukjes snijden. hazelnoten fijn hakken, boter in klontjes.

Bereidingswijze

Meng de rabarber met de 150gr. suiker en het vanillemerg.Schep dit mengsel in een ovenschaal.
Meng voor de kruimellaag de bloem 100gr..suiker en fingehakte noten en verkruimel de boter er met vingertoppen door.
Strooi de kruimellaag over de rabarber en bak de crumble ca. 30 minuten in midden van de oven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Deze crumble smaakt extra lekker met toef lobbige geklopte slagroom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top