1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Kniepertjes
  6. Knieperties

Knieperties

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2006

Ingrediënten


250 gram tarwebloem
125 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
2 eieren


Verder heb je nodig


Wafel(Knieperties)ijzer.


Rond oud en nieuw ruikt het in menig Drentse keuken verrukkelijk. In veel huishoudens worden dan knijpertjes 'kniepertjes' gebakken. Vroeger ging dit met behulp van een klein rond wafelijzer dat op het gas verwarmd moest worden. Tegenwoordig doet men het in een elektrisch ijzer.
Naast 'kniepertjes' zijn er ook rolletjes 'rollechies'; dit zijn knijpertjes die gelijk na het bakken rond een stokje worden gedraaid. Als ze afgekoeld zijn en hard dan heb je mooie rolletjes, die volgespoten kunnen worden met slagroom. Een ware traktatie op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag. Ter variatie werden ook wel eens stukjes metworst in het deeg meegebakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed alle ingredi?nten tot een soepele deeg en rol hiervan ca. dertig balletjes. Verhit een wafelijzer en vet het in. Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje. Laat het knijpertje afkoelen en bak de overige knijpertjes op dezelfde manier.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgerard


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgerard
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top