Kip Malabari

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2006
  • Kip Malabari

    Kip Malabari

    Kip Malabari

Geurig en kruidig Indiaas kipgerecht bomvol smaken. Een verrukkelijke fusie van pittig en zoet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olie
600 g kipfilet, in blokjes van ca 4 x 4 cm
3 knoflooktenen, geperst
1 ui, gesnipperd
1 el koek- of speculaaskruiden
6 kardemompeulen, fijngestampt (in de vijzel of anders)
2 laurierblaadjes
2 tl komijnzaad
klein blikje kokosmelk (165 ml)
2 dl Griekse of Turkse yoghurt
handvol amandelschaafsel
eventueel: handvol geraspte kokos
handvol rozijnen
handvol korianderblaadjes, grof gesneden
peper & zout
2 rode pepers, in ringetjes (zonder zaadjes als je niet van al te hot houdt)
klein blikje ananasblokjes (227 g, gooi het vocht weg of drink het op)
2 tl koenjit (niet noodzakelijk, alleen voor de kleur)
Erbij: Basmatirijst, pappadums en/of naanbrood
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kan een dag van tevoren, daardoor trekken de smaken alleen maar beter in.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin op laag vuur de ui en knoflook. Bestrooi de kipblokjes met peper, zout en koek-speculaaskruiden. Voeg de kip, kardemom, komijn en laurier toe aan de uien en knoflook en bak alles enkele minuten. (De kip hoeft niet helemaal gaar gebakken te worden, anders wordt het te droog door de stooftijd!)
Voeg de yoghurt, kokosmelk, rozijnen en amandelen toe (met eventueel geraspte kokos) en stoof het gerecht met het deksel op de pan 15 minuten. Breng het gerecht op smaak met de ananas en rode peper en op kleur met de koenjit. Warm alles nog een minuut of 5 door en bestrooi met koriander.

Serveertip

Geef er Basmatirijst, pappadums en/of naanbrood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

IZim avatar
IZim 21-02-2015

Ik wilde een foto van dit heerlijke gerecht erbij zetten maar de foto staat er nu gedeeltelijk en ondersteboven erop. Nou het gaat om het idee dan maar ;-)

IZim avatar
IZim 21-02-2015

Vandaag vast gemaakt voor morgen. Krijg nu al trek want het huis ruikt nu al zo lekker. Morgen alleen nog zelf naan brood bakken en we eten weer heerlijk op de zondag

Harry66 avatar
Harry66 01-07-2013

Ziet er lekker uit, ga het binnenkort een keer proberen, bedankt, Harry

IZim avatar
IZim 03-02-2013

Vanavond gegeten en het was heerlijk. Volgende keer doe ik er 1 pepertje in want mijn jongste zoontje vond hem iets te heet. Met zelf gebakken naanbrood erbij komt dit vaker op tafel. Bedankt

ellabellabeer avatar
ellabellabeer 24-10-2012

het was heel erg lekker, k heb er zelf kool bij doorgedaan en de rijst ook, k hou van 1 pans gerechten :D

ellabellabeer avatar
ellabellabeer 23-10-2012

staat voor morgen op het menu :D

parel62 avatar
parel62 23-10-2012

Echt een zalige smaak vonden wij ..pittig en zoet. Komt hier zeker vaker op tafel bedankt en fijne avond !

ciska10 avatar
ciska10 21-10-2012

Gisteren gemaakt. Heel erg lekker!

cora42 avatar
cora42 29-06-2011

Wij vonden het erg lekker en ik zet het graag bij mijn favorieten. Bedankt, groet Cora

jokevd1 avatar
jokevd1 08-04-2011

Wij hebben dit gisteren gegeten- met verse ananas- en vonden het een smakelijk gerecht. De smaak is heel mild, dus het is ook geschikt voor kinderen. Erbij raita met groene appel en de de khameer (broodjes) van will_s.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten