
3 el olie
600 g kipfilet, in blokjes van ca 4 x 4 cm
3 knoflooktenen, geperst
1 ui, gesnipperd
1 el koek- of speculaaskruiden
6 kardemompeulen, fijngestampt (in de vijzel of anders)
2 laurierblaadjes
2 tl komijnzaad
klein blikje kokosmelk (165 ml)
2 dl Griekse of Turkse yoghurt
handvol amandelschaafsel
eventueel: handvol geraspte kokos
handvol rozijnen
handvol korianderblaadjes, grof gesneden
peper & zout
2 rode pepers, in ringetjes (zonder zaadjes als je niet van al te hot houdt)
klein blikje ananasblokjes (227 g, gooi het vocht weg of drink het op)
2 tl koenjit (niet noodzakelijk, alleen voor de kleur)
Erbij: Basmatirijst, pappadums en/of naanbrood
Kan een dag van tevoren, daardoor trekken de smaken alleen maar beter in.
Verhit de olie en bak hierin op laag vuur de ui en knoflook. Bestrooi de kipblokjes met peper, zout en koek-speculaaskruiden. Voeg de kip, kardemom, komijn en laurier toe aan de uien en knoflook en bak alles enkele minuten. (De kip hoeft niet helemaal gaar gebakken te worden, anders wordt het te droog door de stooftijd!)
Voeg de yoghurt, kokosmelk, rozijnen en amandelen toe (met eventueel geraspte kokos) en stoof het gerecht met het deksel op de pan 15 minuten. Breng het gerecht op smaak met de ananas en rode peper en op kleur met de koenjit. Warm alles nog een minuut of 5 door en bestrooi met koriander.
Geef er Basmatirijst, pappadums en/of naanbrood bij.
IZim 21-02-2015
Ik wilde een foto van dit heerlijke gerecht erbij zetten maar de foto staat er nu gedeeltelijk en ondersteboven erop. Nou het gaat om het idee dan maar ;-)
IZim 21-02-2015
Vandaag vast gemaakt voor morgen. Krijg nu al trek want het huis ruikt nu al zo lekker. Morgen alleen nog zelf naan brood bakken en we eten weer heerlijk op de zondag
Harry66 01-07-2013
Ziet er lekker uit, ga het binnenkort een keer proberen, bedankt, Harry
IZim 03-02-2013
Vanavond gegeten en het was heerlijk. Volgende keer doe ik er 1 pepertje in want mijn jongste zoontje vond hem iets te heet. Met zelf gebakken naanbrood erbij komt dit vaker op tafel. Bedankt
ellabellabeer 24-10-2012
het was heel erg lekker, k heb er zelf kool bij doorgedaan en de rijst ook, k hou van 1 pans gerechten