Spaanse ratatouille

  • Spaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2006

Een heerlijke spaanse snelle en gezonde stoofpot.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
olijfolie, 1 teen knoflook, 1 ui, 1/4 winterwortel, 1/2 courgette, 1/2 aubergine, 2 tomaten, 2.5 dl tomatenbasis (passato), 1 theelepel oregano, 1 theelepel tijm, peper en versgemalen zout, 1/4 prei, scheut rode wijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpot

Voorbereiding

knoflook, fijn hakken, ui fijn snijden.
wortel, courgette, aubergine, tomaten in stukjes snijden, prei in ringen.

Bereidingswijze

Verwarm olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de wortel, aubergine toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg dan de courgette en de tomaten met de tomatenbasis en de kruiden toe en roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen. Doe dan de prei en de wijn bij de groenten in de wok en laat 5 minuten zachtjes koken. Als er teveel vocht vrij komt, kun je het iets binden met alles binderbinder.Op smaak afmaken met zout en versgemalen peper.

Serveertip

Lekker met rijst, maar ook met turksbrood is het geweldig.
Lekker met glas wijn.

Eet makelijk!!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten