1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Stifado
  6. Stifado

Stifado

Door: ollie883

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2006

Ingrediënten 4 personen


300 gr. sjalotten, 750. gr. sucadelappen, 1 blikje tomatenpuree, 2 glazen rode wijn, 4 tenenknoflook, 1 theelepel kaneel, laurierblad, 3 kruidnagels, zout en versgemalen zwarte peper, scheut olijfolie.


Verder heb je nodig


Stoofpan


Een heerlijk grieks stoof recept!!! Ruikt zo lekker en smaakt verrukkelijk hoe langer stoven hoe lekkerder het is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotten pellen (heel laten), vlees in blokjes snijden, knoflook uitpersen, steek de kruidnagels door het laurierblad.

Bereidingswijze

Bak in scheut olijfolie de gepelde sjalotten goudgeel. Neem ze even uit de pan. Gebruik zonodig nog een scheut olijfolie en bak hierin snel het vlees rondom bruin. Leg de sjalotten
op het vlees. Verdun in een kom blikje tomatenputee met de rode wijn en roer hierin
de uitgeperste tenen knoflook en kaneel, zout en versgemalen zwarte peper door. Giet het mengsel over de sjalotten en vlees en leg het
laurierblad met de kruidnagels ertussen. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees ongeveer 3 uur heel zachtjes pruttelen (stoven). Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is. Voeg zonodig een scheutje water toe. Verwijder voor het opdienen het bestoken laurierblad en proef het af. Zonodig nog zout en versgemalen peper toevoegen.

Serveertip

Geef bij de stifado rijst en lekkere komkommer/paprikasalade. En tja kan niet anders
met een heerlijk glas wijn.

Eet smakelijk!!!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ollie883
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top