1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofpotje

Stoofpotje

Door: seek2

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gram runderstoofvlees
1 ui
2 teentjes knoflook
1 preitje
1 bosje wortelen
1 bakje champignons
Ongeveer 2 dl runderbouillon
Ongeveer 2 dl Guinness (bier)
Een paar eetlepels bloem (vermengd met zout en peper)
? bosje peterselie
Margarine en/of olijfolie


Verder heb je nodig


Snelkookpan


Gestoofd rundvlees samen met groenten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng de bloem met het zout en de peper. Snijdt het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Wentel de blokjes vlees door de bloem. Bak het vlees aan in boter of olijfolie. Voeg de knoflook, gesnipperde ui en gesneden prei toe. Bak even door. Zorg dat het bier in een aparte pan aan de kook is gebracht en voeg het aan het vleesmengsel toe, evenals de hete bouillon. Breng dit onder druk voor ongeveer 20 minuten. Ondertussen de worteltjes en champignons halveren. Na 20 minuten de druk van de pan halen, openen en de worteltjes en champignons toevoegen. Daarna nog 10 minuten onder druk brengen.
De groenten en het vlees zeven (warm houden) en de saus in een apart pannetje laten inkoken tot ongeveer de helft. Op smaak brengen met peper en zout. De ingekookte saus weer toevoegen aan het vlees/groente-mengsel. Gehakte peterselie toevoegen.

Serveertip

Opdienen met bijvoorbeeld gebakken of gekookte (kriel)aardappeltjes of aardappelpurree.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van seek2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top