1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Creme brulee
  6. Creme Brulee

Creme Brulee

Door: cybermier

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2006

Ingrediënten 4 personen


6 eidooiers, 125 gram suiker, 2,5 dl slagroom, 1,5 dl volle melk, 1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Braadslee en overnvaste schaaltjes


Een heerlijk recept voor een heerlijke afsluiter van een heerlijk diner!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 125 graden. Kook water. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker, de slagroom, de melk en 75 gram van de suiker. Schenk het mengsel in ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes in een braadslee. Schenk kokend water in de braadslee tot een kwart onder de rand van de schaaltjes. Plaats de braadslee in het midden van de oven en laat het creme brulee mengsel stollen in 40-50 minuten. Laat het minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de grill op tijd voor. Vlak voor het serveren de overige suiker gelijkmatig over de bakjes strooien en 2 minuten onder de grill plaatsen tot ze mooi goudbruin zijn. (Blijf erbij, want het gaat ineens heel hard.) Direct serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cybermier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top