Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Gerookte zalm met spinaziecreme

Gerookte zalm met spinaziecreme

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2006

Ingrediënten 4 personen


-4 stukken zalm ontdaan van huid en graten

-zout, dille en olie

SPINAZIECREME:
-250 g grofgehakte spinazie
-1/2 sjalotje
-50 g boter
-100 g dikke room
-dragon
-basilicum
-peterselie
-zout
-peper
-citroensap






Verder heb je nodig


Een rookdoos met een soeplepel zaagsel van beuk


Een super lekker recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-De vis met een beetje zout bestrooien en met olie insmeren.
-Een lepel zaagsel op de bodem van de rookdoos strooien, de vis op het rooster leggen, de doos dichtdoen en op een vlam zetten (circa tien minuten).

Bereidingswijze

-De spinazie met het fijngehakte sjalotje en de boter al roerend verwarmen.
-De room en de fijngehakte kruiden toevoegen en alles in de Mixer pureren.
-Kruiden met zout, peper en citroensap naar smaak.
-De creme opwarmen en over vier warme borden verdelen.

Serveertip

De vis in de saus schikken en versieren met grof zout, een weinig peper en dille.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top