Vis ovenschotel met feta

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-05-2006
  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

  • Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

    Vis ovenschotel met feta

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf)
80 ml olijfolie
80 ml citroensap
1 lente-ui, fijn
2 preien in dunne halve ringen gesneden
3-4 teentjes knoflook, fijn
1 rode paprika, in blokjes
250 g champignons, geciseleerd
450 g blik tomaten in stukjes verdeeld
250ml witte wijn
30 g verse peterselie, fijn
30 g verse dille, fijn
250 g fetakaas verkruimeld
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verdeel vismoten in een (niet metalen) grote ovenvaste schaal.
2. Meng 50 ml olijfolie, citroensap en lente-ui, verdeel over vis en laat 30 min. marineren.
3. Fruit nu prei, knoflook, paprika en champignons tot gaar in overige olijfolie.
4. Doe erna de tomaten en witte wijn, zout en peper erbij en kook tot een dikke saus op zacht vuur.
5. Doe de dillen en peterselie erdoorheen en meng goed.
6. Verdeel saus over vis en bak tot gaar bij een oven temperatuur van 180 - 200*C.
7. Doe nu verkruimelde Fetakaas erover heen en bak verder tot de kaas is gesmolten.

Serveertip

Serveer met een frisse groene salade en knoflook-brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 17-07-2019

Ik zou zeggen een half uur tot 3 kwartier afhankelijk van oven en temp. Deon kan je helaas geen antwoord meer geven anders had hij dat zeer zeker direct gedaan. Lieve groet Cecile

Dushy37 avatar
Dushy37 16-07-2019

Hoe lang moet dit in de oven staan? Er staat alleen tot gaar....

Nomy1 avatar
Nomy1 21-09-2017

Heerlijk maar wel erg veel

vakantie123 avatar
vakantie123 26-04-2017

Dit is zooo lekker en snel gemaakt, ik weet zeker dat het een blijvertje is ! Jeannette

Marianvanderoedel avatar
Marianvanderoedel 11-03-2017

Dit is een heerlijk recept,ook ideaal om te maken als je gasten hebt. Ook ik maak het met oude kaas.Dank je Deon!

Cecileg avatar
Cecileg 01-06-2015

Een heerlijk gerecht Deon. Ook dit komt vaker op tafel hier. Lieve groet Cecile

deonart avatar
deonart 02-11-2014

succes ermee alys

alys avatar
alys 02-11-2014

Kom heel vaak op jouw recepten uit Deon,deze morgen dan maar!

smartha avatar
smartha 06-04-2014

Deon dit recept heb ik mee genomen, ga ik volgende week proberen Groetjes Martha

Fressnapf avatar
Fressnapf 06-04-2014

Lijkt me zeker wel lekker Deon. Grt. Alex ^O^

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten