1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. risotto met varkensvlees

risotto met varkensvlees

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-05-2006

Ingrediënten 4 personen


- 4 eetlepels olijfolie;
- 125 gram dobbelsteentjes spek;
- 500 gram hamlappen in blokjes;
- 3 uien, gesnipperd;
- 2 knoflookteentjes uit de knijper;
- 350 gram rijst (risotto);
- 2 paprika's in smalle reepjes;
- 500 gram tomaten;
- 1 theelepel oregano;
- 1/2 theelepel thijm;
- 2 eetlepels gehakte peterselie;
- 1 dl. witte wijn;
- 5 dl. bouillon van tablet;
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas



Een heel goed recept uit een oud Libelle kookboek. Erg lekker....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin het spek tot het begint te kleuren.
Doe het vlees erbij en bak dit bruin(naar smaak kruiden met peper en zout), de laatste 3 minuten met de uien en de knoflook.
Schuif alles opzij in de pan, schep er de 2 achtergehouden eetlepels olijfolie bij en bak hierin de rijst. Blijf steeds roeren tot de korrels beginnen te kleuren.
Voeg de paprikasnippers toe, de in stukken gesneden tomaat, oregano, thijm en peterselie.
Giet de wijn en bouillon erbij.
Roer 1 keer in de rijst als deze kookt en daarna niet meer totdat ze gaar is ( ongeveer 30 minuten).
Haal de rijst met twee vorken los en schep er luchtig de Parmezaanse kaas door.

Serveertip

Lekker met een frisse italialaanse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top