1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Spareribs met chutneysaus

Spareribs met chutneysaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2006

Ingrediënten 8 personen


1-2 kg krabbetjes in kleiner repen gesneden (2 ribben per stuk vlees)

VOOR CHUTNEYSAUS:
2 uien in dunne halve ringen
3 teentjes knoflook, fijn
olie
500 ml kippenbouillon
100 g bruine suiker
250ml chutney
2 e honing
3+1/2 el tomaten ketchup
3 en een half eetlepel citroensap
1 e Worcestersau
1/2 t gemberpoeder
1 t zout
1/4 tl kruidnagelpoeder



Een recept uit zuid-afrika en ook geschikt voor BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR MARINADE:
1. Fruit ui en knoflook in olie tot gaar.
2. Voeg overige saus ingrediënten eraan toe en kook zachtjes voor 15 tot 20 min tot saus redelijk verdikt zijn.
3. Laat saus nu afkoelen.
4. Meng marinade door varkensribbetjes en laat tenminste voor 2 uren marineren.

VERDER:
5. Bak krabbetjes voor 45 tot 60 min. tot ze goed gaar zijn in oven bij een oven van 160 graden Celsius. (Als dreig aan te branden, kan aluminiumfolie over ribbetjes gedaan worden)
6. Doe oven nu op grill en bak spare ribs verder mooi krokant. Of rooster ze verder op BBQ.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top