Spareribs met chutneysaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2006

een recept uit zuid-afrika en ook geschikt voor BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1-2 kg krabbetjes in kleiner repen gesneden (2 ribben per stuk vlees)

VOOR CHUTNEYSAUS:
2 uien in dunne halve ringen
3 teentjes knoflook, fijn
olie
500 ml kippenbouillon
100 g bruine suiker
250ml chutney
2 e honing
3+1/2 el tomaten ketchup
3 en een half eetlepel citroensap
1 e Worcestersau
1/2 t gemberpoeder
1 t zout
1/4 tl kruidnagelpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR MARINADE:
1. Fruit ui en knoflook in olie tot gaar.
2. Voeg overige saus ingrediënten eraan toe en kook zachtjes voor 15 tot 20 min tot saus redelijk verdikt zijn.
3. Laat saus nu afkoelen.
4. Meng marinade door varkensribbetjes en laat tenminste voor 2 uren marineren.

VERDER:
5. Bak krabbetjes voor 45 tot 60 min. tot ze goed gaar zijn in oven bij een oven van 160 graden Celsius. (Als dreig aan te branden, kan aluminiumfolie over ribbetjes gedaan worden)
6. Doe oven nu op grill en bak spare ribs verder mooi krokant. Of rooster ze verder op BBQ.

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 07-05-2006

Dank je Deon ! Fijne zondag ! Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten