Vlafliptaart

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2006

Weer eens iets anders als toetje, en dit slaat zeker aan bij kinderen! Het uitproberen waard!! (let wel, de opstijftijd in de koelkast is wel een aantal uurtjes, wil ie extra lekker zijn!!)

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram speculaas
25 gram gesmolten boter
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
10 blaadjes witte gelantine
4 sinaasappels
500 gram campina vlaflip
250 ml slagroom


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verkuimel de speculaas heel fijn en meng de boter en de marmelade erdoor. Vet de spring vorm (24 cm) in. Verdeel het speculaasmengsel over de bodem en druk dit goed aan. Week de blaadjes gelantine 10 min in koud water. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat eruit loopt, op in een pannetje. Laat de partjes sinaasappel uit lekken. Knijp de resten van de sinaasappel ook boven de pan uit. Verwarm het sap. Knijp de gelantine uit en los de blaadjes van het vuur af al roerend op in het hete sap. Laat dit afkoelen tot het dit is geworden. Roer de gelantinemengsel door de Campina vlaflip. Klop de slagroom stijf en meng hem dan voorzichting door de vlaflip. Doe driekwart van de sinaasappelpartjes door het vlaflipmengsel en schep het mengsel in de vorm. Strijk de boven kant glad en garneer met de rest van de sinaasappelpartjes. Laat de taart 3 uur stijf worden in de koelkast. Verwijder de spring vorm en bestrooi de bovenkant met chocoladevlokken. En je hebt een heerlijk taart vooral geliefd bij kinderen. Smakelijk eten!

Laatste reacties

tina1951 avatar
tina1951 20-05-2006

DEZE NEEM IK ZEKER MEE EN LIJKT OOK REUZE GEMAKKELIJK VOOR EEN HEERLIJKE TAART VOOR DE CAMPING ? MARIAN

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-05-2006

HOI, HOI, NEEM IK MEE, BEN BENIEUWD WAT DE KIDS ERVAN VINDEN. KAN HET EVT. OOK MET ANDER FRUIT, BV. AARDBEIEN. LIEFS RUTH

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten