Warme garnalensalade met een kruidige marinade
- Frans, Voorgerecht
- 20-30 min.
De ingredienten kunt u van tevoren bereiden. Bak de garnalen en de bacon dan vlak voor het serveren. Heerlijk met salade en met knoflookbrood.
Ingrediënten 4 personen
- 225 gr grote gepelde garnalen
- 225 gr gerookte doorregen bacon, in stukjes gemengde blaadjes sla
- 2 el fijngeknipt vers bieslook
- VOOR DE CITROEN-CHILIMARINADE
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 citroensap
- 4 el olijfolie
- half tl chilipasta of een flink snuf gedroogde gemalen chili
- 1 el milde sojasaus
- zout en peper
Bereidingswijze
- Meng de marinade het knoflook, de citroenschil, het citroensap, 3 el olijfolie, de chilipasta of gemalen chili, sojasaus en kruiden in een kleine kom. Leg de garnalen in een grotere kom, giet de marinade erover en roer alles goed. Bedek de kom met plastic folie en laat de marinade minstens 1 uur intrekken. Bak de bacon knapperig in de rest van de olie. Laat hem uitlekken op keukenpapier. Was en droog de blaadjes sla en verdeel ze in hapklare stukjes. Verdeel ze over acht borden. Breng de garnalen met de marinade vlak voor het serveren in een grote koekenpan aan de kook. Voeg de bacon toe en bak alles nog 1 minuut. Verdeel het over de sla en bestrooi het met fijngehakte bieslook. Serveer direct.