1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gemarineerd varkensribstuk met andijvie

Gemarineerd varkensribstuk met andijvie

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2006

Ingrediënten



1 kg ontbeend varkensribstuk
1 dl sojasaus
1 dl droge witte wijn
100 g lichtbruine suiker
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel balsemienazijn
4 sjalotten
2 lookteentjes
Vers gemalen peper
zout
100 g boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de sojasaus met de wijn, suiker, azijn en gesnipperde sjalotten en look en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de marinade en laat 24 uur trekken in de koelkast. Neem het de volgende dag uit de marinade, wrijf het droog en laat het in de boter aan alle kanten mooi kleuren. Kruid bij met peper en zout en schik het met de boter in een braadslee. Zet in het midden van een op 200??C voorverhitte oven en laat ongeveer 50 minuten bakken. Neem uit de oven, laat even rusten. Giet de braadjus af in een pannetje en deglaceer de braadbodem met de marinade. Laat alles kort opkoken en bind indien nodig. Snijd het vlees in plakken, schik op warme borden en overgiet met de saus. Serveer met in boter met citroensap gestoofde andijvie en gekookte aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_anja


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_anja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top