Pasta met zeeduivel, garnalen en saffraansaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze romige en zonnige fusillischotel is altijd een succes. De kleuren en geuren knallen de pan uit.
Ingrediënten 3 personen
250 g fusilli tricolore25 g boter
25 g bloem
250 ml melk
1 kleine ui, gesnipperd
1 (geroosterde) paprika, in reepjes
2 el peterselie, fijngesneden
pluk saffraandraadjes
1 kippenbouillontablet
150 ml room (culinair)
ca. 200 g zeeduivel (kan vervangen worden door kabeljauw, andere witvis of zalm), in blokjes
1 bakje garnalen (125 g)
zwarte peper uit de molen of cayennepeper
Voorbereiding
In pan met dikke bodem boter laten smelten. Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 min. zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren. Al roerend 1/3 van melk erbij schenken en blijven roeren tot dikke gebonden saus ontstaat. Scheut voor scheut rest van melk toevoegen en blijven roeren tot de saus mooi glad is. Bouillontablet oplossen in wat kokend water en met de saffraan en room toevoegen aan de saus. Breng op smaak met peper. Ui, geroosterde paprika en peterselie door saus roeren. (Kan een dag van tevoren).
Bereidingswijze
Pasta in 10 min beetgaar koken in pan met ruim kokend water en wat zout. Halverwege de kooktijd van de pasta de vis en garnalen door de saus scheppen. Pasta afgieten en door de saffraan-vissaus scheppen. Serveer direct in voorverwarmde pastaborden.