Hollandse biefstuk van de grill met Chimichurri
- Argentijns, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Chimichurri is de pittige saus die Argetijnen bij gegrild vlees serveren.
Ingrediënten 2 personen
*2,5 dl olijfolie extra vierge *1,5 dl rode wijnazijn *1 rode ui, fijngesneden *2 augurken, fijngesneden *2 teentjes knoflook, fijngesneden *4 el fijngesneden peterselie *2 el fijngesneden oregano *1/2 tl cayennepeper *zeezout grofgemalen *zwarte peper *2 hollandse biefstukken *olijfolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1360,75 kcal |
Koolhydraten | 6,43 g |
Eiwitten | 31,09 g |
Vetten | 132,47 g |
Benodigdheden
grillpan
Voorbereiding
Meng voor de chimichurri de olie met de azijn en 1/2 dl water en voeg de ui, augurk, knoflook, peterselie en oregano toe. Breng het mengsel op smaak met cayennepeper, zout en zwarte peper. Doe het mengsel in een glazen, aardewerken of porseleinen pot en laat het 24 uur op kamertemperatuur staan zodat alle inredienten goed de tijd krijgen om smaak af te geven.
Bereidingswijze
Verhit de grillpan op hoog vuur en bestrijk het vlees met olie. Grill het vlees op hoge temperatuur aan beide zijden in 4-6 minuten bruin. Bestrooi het vlees na het grillen met zout en peper.
Serveertip
Lekker met gegrilde tomaten en gepofte aardappels.