Hollandse biefstuk van de grill met Chimichurri

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Hollandse biefstuk van de grill met Chimichurri

    Hollandse biefstuk van de grill met Chimichurri

    Hollandse biefstuk van de grill met Chimichurri

Chimichurri is de pittige saus die Argetijnen bij gegrild vlees serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*2,5 dl olijfolie extra vierge *1,5 dl rode wijnazijn *1 rode ui, fijngesneden *2 augurken, fijngesneden *2 teentjes knoflook, fijngesneden *4 el fijngesneden peterselie *2 el fijngesneden oregano *1/2 tl cayennepeper *zeezout grofgemalen *zwarte peper *2 hollandse biefstukken *olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1360,75 kcal
Koolhydraten 6,43 g
Eiwitten 31,09 g
Vetten 132,47 g
Benodigdheden

grillpan

Voorbereiding

Meng voor de chimichurri de olie met de azijn en 1/2 dl water en voeg de ui, augurk, knoflook, peterselie en oregano toe. Breng het mengsel op smaak met cayennepeper, zout en zwarte peper. Doe het mengsel in een glazen, aardewerken of porseleinen pot en laat het 24 uur op kamertemperatuur staan zodat alle inredienten goed de tijd krijgen om smaak af te geven.

Bereidingswijze

Verhit de grillpan op hoog vuur en bestrijk het vlees met olie. Grill het vlees op hoge temperatuur aan beide zijden in 4-6 minuten bruin. Bestrooi het vlees na het grillen met zout en peper.

Serveertip

Lekker met gegrilde tomaten en gepofte aardappels.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

monie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten