1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Dieet paella

Dieet paella

Door: marcdepester

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2006

Ingrediënten 4 personen







* 2 rode paprika
* 1 g saffraan
* 2 el olijfolie
* 2 tenen knoflook, gesnipperd
* 1 sjalot, gesnipperd
* 350 g rondkorrelrijst
* 1 liter kippenbouillon
* 400 g zeevruchten (supermarkt of visboer)
* 150 g doperwten, diepvries




Bent u op dieet maar wenst u toch paella te eten dan kan dit. Hieronder vindt u het recept om van de heerlijke maar magere paella te genieten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Prik de paprikas aan een spies en leg ze in de gasvlam.
- Draai ze rond tot ze aan alle kanten geblakerd zijn.
-Doe ze 10 min. in een afgesloten plastic zak.
-Verwijder met de punt van een scherp mes de geblakerde delen en de zaden.
- Snijd de paprika in brede lange repen.
-Stamp de saffraan fijn en roer hem door 2 el heet water.

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een paellapan of Hapjespan en fruit de knoflook en sjalot even aan.
-Schep om met de rijst en het saffraanmengsel.
- Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
-Zet de vlam laag en laat de rijst ca. 10 min. zachtjes koken.
-Schep de zeevruchten en doperwten door de rijst en laat alles in nog eens 10 min. gaar worden.
-Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. .


Serveertip

Garneer met de repen paprika en serveer meteen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top