Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelpizza met zeezout, knoflookolie en rozemarijn

Aardappelpizza met zeezout, knoflookolie en rozemarijn

Door: yellybean

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2006

Ingrediënten 4 personen


*450 gr pak pizzadeeg *500 gr vastkokende aardappelen *25 gr vloeibare margarine *4 teentjes knoflook *2 takje(s) rozemarijn *Zeezout *1 eetlepel knoflookolie


Aardappelpizza met zeezout, knoflookolie en rozemarijn
Aardappelpizza met zeezout, knoflookolie en rozemarijn

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het een halfuur rusten.
Schil de aardappelen en snijd ze in heel dunne plakjes.
Verhit de margarine en schud die om met de aardappel. Pel en snipper de knoflook.
Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes.
Verwarm de oven voor op 220 C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote rechthoekige lap, twee middelgrote lappen of vier kleine. Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat.
Beleg de pizzas dakpansgewijs met de plakjes aardappel en bestrooi ze met zout en rozemarijn.
Schuif de bakplaat een richel boven het midden in de oven en bak de pizzas 20-25 minuten.
Haal ze uit de oven en schenk er een beetje knoflookolie over.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top