1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Rundvlees in rode curry

Rundvlees in rode curry

Door: marcdepester

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2006

Ingrediënten 4 personen


-800 g rundvlees in reepjes gesneden
-2 groene aubergines (Makheua yao)
-4 Thaise aubergines (Makheua phrao)
-een handvol mini-aubergines (Makheua phuang)
-1 groene chilipeper
-1 rode chilipeper
-2 limoenblaadjes
-1 l kokosmelk
-2,5 el kippenbouillon in poedervorm
-1,5 el suiker
-vissaus naar smaak
-een handvol blaadjes Thaise basilicum

voor de rode curry:
-10 grote chilipepers
-zout
-2 stengels citroengras
-1 vingerdik stuk galangalwortel
-3 stukjes schil van kaffir-limoen
-6 teentjes knoflook
-1 rode sjalot in stukken gesneden
-1 el garnaalpasta







Thais en erg pittig recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Verwijder de zaadlijsten en de pitjes van de chilipepers.
- Doe ze in een vijzel en voeg wat zout toe.
-Snijd het citroengras in ringetjes en doe die er bij met de gesneden galangal, de limoenschil, de look en de sjalot. Haal het door de vijzel tot je een gladde massa bekomt.
- Meng er dan tenslotte de garnaalpasta door.

-Verwarm een bodempje kokosmelk in een kookpan en voeg er 3 eetlepels van de rode currypasta aan toe.
-Breng al roerend aan de kook.
-Telkens het te droog wordt moet je er wat kokosmelk aan toe voegen.
-Na een tiental minuten zal de kokosmelk zijn olie vrijgeven en zal er bovenaan een vettig laagje te zien zijn.
-Dan mag het vlees in de pan.

Bereidingswijze

-Breng aan de kook en voeg wat kokosmelk toe.
-Snijd intussen de grotere aubergines in stukken.
- Laat het vlees een kwartiertje rustig sudderen.

-Haal dan de pan even van het vuur en doe er de kippenbouillon, de suiker, vissaus en de limoenblaadjes bij.
-Laat nog eens een tiental minuten verder koken.
-Dan mogen de mini-aubergines erbij en nog enkele minuten later de rest van de aubergines.
-Als de groenten bijna gaar zijn mogen de gesneden chilipepers en de blaadjes Thaise basilicum erbij.

*Serveer met gestoomde Thaise kleefrijst.


Serveertip

Tip:
Het maken van rode currypasta is vrij tijdrovend. Je vindt in de Thaise speciaalzaak kant-en-klare pasta?s voor




Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top