1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Garnalen
  5. Bisque van garnalen

Bisque van garnalen

Door: marianneoud

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2006

Ingrediënten 8 personen


675 gr kleine tot middelgrote ongepelde garnalen 1.5 el plantaardige olie 2 uien, gehalveerd en fijngesneden 1 grote wortel, fijngesneden 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 2 dl water paar druppels citroensap 2 el tomatenpuree 1 bouquet garni 4 el boter 50 gr bloem 3-4 el cognac 1.5 dl slagroom zout en peper peterselie om te garneren



Voor dit klassieke Franse recept voor bisque drukt u de garnalen door een tamis of een heel fijne zeef. Een prachtige culinaire soep maar vergt veel werk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de garnalen en bewaar de koppen en schalen voor de bouillon. Laat de gepelde garnalen afkoelen. Verhit de olie, voeg de koppen en schalen toe en bak ze al roerend op hoog vuur totdat ze bruin worden. Draai het vuur lager, voeg de groenten toe en frituur ze circa 5 minuten, tot de uien zacht worden. Voeg het water, het citroensap, de tomatenpuree en de bouquet garni toe. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat het 25 minuten pruttelen. Haal het door een zeef. Smelt de boter op matig vuur. Roer de bloem erdoor en bak ze al roerend licht goudbruin. Voeg de cognac toe en roer geleidelijk de helft van de bouillon erdoor. Roer het geheel glad en voeg daarna de rest en zout en peper toe. Draai het vuur lager, dek de pan af en laat de soep al roerend 5 minuten, pruttelen. Giet de soep in een schone pan. Voeg de slagroom en naar smaak wat extra citroensap toe. Roer het grootste deel van de garnalen erdoor en verhit het geheel al roerend. Serveer het herecht met de over gebleven garnalen en de peterselie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top