Belgische zoete kaastaart

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.

Echt een heerlijk nagerecht en vrij simpel om te maken. Bij dit recept schrijven, loopt het water in mijn mond.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 gr Huttenkase
  • 200 gr verse roomkaas (bijv.Monchou)
  • 300 gr volle kwark
  • 1 el citroenrasp (vers of potje)
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • mespuntje zout
  • halve eetlepel boter om in te vetten
  • ca 1 el bloem
  • springvorm (24 cm)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm invetten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Bladerdeeg uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien. Splits de eieren. Met mixer eierdooiers, Huttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen. In andere kom eiwitten met zout stijf kloppen. Eiwitschuim luchtig door kwarkkaasmengsel scheppen. Aanrecht bestrooien met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca 4 cm groter dan vorm. Vorm bekleden met deeg. Kwark kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Taart in ca 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Halverwege temperatuur verlagen tot 175 graden. Taart in de vorm laten afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten