Belgische zoete kaastaart

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2006

Echt een heerlijk nagerecht en vrij simpel om te maken. Bij dit recept schrijven, loopt het water in mijn mond.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 gr Huttenkase
  • 200 gr verse roomkaas (bijv.Monchou)
  • 300 gr volle kwark
  • 1 el citroenrasp (vers of potje)
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • mespuntje zout
  • halve eetlepel boter om in te vetten
  • ca 1 el bloem
  • springvorm (24 cm)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm invetten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Bladerdeeg uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien. Splits de eieren. Met mixer eierdooiers, Huttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen. In andere kom eiwitten met zout stijf kloppen. Eiwitschuim luchtig door kwarkkaasmengsel scheppen. Aanrecht bestrooien met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca 4 cm groter dan vorm. Vorm bekleden met deeg. Kwark kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Taart in ca 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Halverwege temperatuur verlagen tot 175 graden. Taart in de vorm laten afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

noesch1 avatar
noesch1 12-03-2013

huttenkase kennen wij onder de naam ricottakaas en je vindt het oa in de colruyt van danone. Is een beetje een zurige, lichte brokkelige, platte kaas. Tja weet niet goed hoe ik dat moet uitleggen. Het potje ziet eruit als van die danio`s. cottagecheese staat erop denk ik. Hier vinden we dat superlekker op crackers. Je kunt het ook vrij makkelijk zelf maken. Ga me daar de komende dagen eens aan wagen. Als je googelt op afbeeldingen, krijg je een idee.

poezemientje avatar
poezemientje 12-03-2013

huttenkase,ik weet niet wat dit is,(sorry)hier in belgie verkopen ze dat niet...kan ik deze kaas vervangen door verse kaas zoals philadelphia of door mascarpone? ik vind jou taart er heel erg lekker uit zien,zou hem graag eens maken,Dankjewel alvast voor je receptje

mialubbe avatar
mialubbe 20-03-2010

ik neem hem mee voor de paasdagen. dank je wel en groetjes van Mia

ankie43 avatar
ankie43 17-05-2009

Heb de taart gemaakt en vond hem heerlijk. groet van Ankie

janenmia avatar
janenmia 14-05-2009

Beste Marianne. Ik heb lje recept van de kaastaart in mijn kookboek geplaatst en zal als ik ze gemaakt heb,je zeker berichten van het resultaat. Veel groeten van JANENMIA

stiny26 avatar
stiny26 14-05-2009

Neem het mee. Lijkt me erg lekker. Bedankt groetjes Micky

icelanor avatar
icelanor 19-10-2007

Wat heb jij toch altijd geweldige recepten. Bedankt!

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 06-07-2006

mmmmmmmmmm heerlijk ik heb je recept meegenomen liefs lucy

ien_3 avatar
ien_3 29-06-2006

ook ik heb het recept meegenomen,, lijkt me zalig,, ff stout zijn voor mij,, hahahahaa (diabetic)

elb avatar
elb 29-06-2006

Hoi ik heb dit recept bij mijn favorieten gezet,lijkt me wel heel lekker. Groetjes Erna

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten