1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelsoep
  4. Aardappelsoep

Aardappelsoep

Door: chaootje

  •  , Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2006

Ingrediënten 4 personen


- 4 schouderkarbonades
- 6 grote tenen knoflook
- ? spaanse peper
- 8 eetlepels olijfolie
- 50 gram Croma
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje cayennepeper
- 8 jamlepels vegeta (zie in de kolom hiernaast bij 'extra tips')
- 3 liter water
- 3 ons mager, gerookt en gesneden ontbijtspek
- 3 uien
- 1? ? 2 kg vastkokende aardappelen, afhankelijk hoe dik u schilt,
en hoe dik u de soep wilt hebben
- 1 bosje selderij
- 500 gram erwtensoep groente
- eventueel een in reepjes gesneden rode paprika



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de karbonades in vieren, en braad ze aan in 6 eetlepels olie en de Croma. Doe er ook 2 tenen knoflook geplet, en de spaanse peper bij, ook de paprikapoeder en de cayennepeper kunnen in de pan. Laat ongeveer 20 minuten om en om bruinen, doe er dan de vegeta en het water bij, laten koken, en dan op een zacht vuurtje 2 uur laten trekken tot een stevige bouillon. Ondertussen de uien in kwart ringen snijden, en het ontbijtspek in reepjes van 2 cm. Doe 2 eetlepels olie in de pan en bak het spek lichtbruin, haal het voorzichtig uit de pan en doe het in een schaaltje, in het spekvet de uien en de rest van de in stukjes gesneden knoflook bakken. Als het gaar is, gewoon in de pan laten, straks doen we er vlak voor de soep klaar is 3 eetlepels gezeefde bloem door, en een paar lepels gezeefde bouillon om de soep enigszins te binden. Omdat u de soep een dag vantevoren maakt, zal de soep door de aardappelen ook nog binden. Als de bouillon klaar is, moet u deze goed zeven. De karbonades ontdoen van de mooiste stukjes vlees, en die mogen er weer terug in. Doe enkele lepels bouillon bij de uien, en doe daar de bloem bij, goed roeren, en bij de soep doen. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, de erwtensoepgroente, en het spek aan toe, en laat nog een half uurtje doorpruttelen. Neem wel vastkokende aardappelen, anders wordt het prut. Af en toe even doorroeren. Gewoon laten staan tot de volgende dag, en vlak voor het opdienen, liefst in diepe borden, snijdt u de gewassen selderie grof, en strooit u daar wat van op ieder bord.

Serveertip

Vegeta is een soort bouillonpoeder met kruiden, en is vrij makkelijk te verkrijgen bij een goede Turkse of Surinaamse toko. U kunt het vooral goed in soep gebruiken. Als u het niet kunt verkrijgen, kunt u natuurlijk ook bouillonpoeder of bouillonblokjes gebruiken, maar vegeta is absoluut het lekkerste.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top