1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rode bessentaart

Rode bessentaart

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2006

Ingrediënten


4 eieren, 90gr suiker, zout, 2 zakjes vanillesuiker, 60gr bloem, 40gr ma?zena, 4el rode bessenjam, 80gr geschaafde amandelen, 300gr rode bessen, 4 blaadjes rode gelatine, 2el citroensap, lievevrouwebedstro.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Splits de eieren. Klop de eidooiers met 35gr van de suiker tot een cr?me. Klop de eiwitten met een snufje zout heel stijf. Voeg de rest van de suiker en de vanillesuiker toe. Spatel het eiwitmengsel voorzichtig door de eidooiercr?me. Zeef de bloem en de ma?zena erboven en meng alles luchtig door elkaar. Vet een springvorm met een doorsnede van 24cm in met boter. Schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in ca. 50min. gaar en goudgeel in een voorverwarmde oven van 175C. Laat de bodem iets afkoelen en snij deze overlangs in twee lagen. Bestrijk de onderste laag met jam en leg de bovenlaag erop. Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan. Maak de bessen schoon en ris ze. Verdeel de drooggedepte bessen over de bovenkant van de taart. Laat de gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Breng in een steelpan ? dl water met het citroensap aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de goed uitgeknepen blaadje gelatine erin oplossen. Schenk ? deel van de gelei over de vruchten. Bestrijk de zijkanten van de taart met de gelei en strooi er de amandel over. Garneer met een toefje lievevrouwebedstro.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fiji


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fiji
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top