GEROOSTERDE ZALMMOTEN MET PREISAUS
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 25-04-2006
HET WAS WEER ZO VER EEN DAG VAN WAT MOET IK ETEN.IK HAD NOG DIEPVRIES ZALM EN PREI EN DIT WERD HET.
Ingrediënten
- 4 zalmmoten of dikke zalmfilets van elk 150 gr
- citroensap
- zout & peper
- 1 flinke prei
- 2 el boter
- 1 el bloem
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl creme fraiche
- 1 el kappertjes
- 2 el gehakte peterselie
- gesmolten boter
Bereidingswijze
- was de vis,besprenkel het met citroensap en bestrooi het met zout
- maak de prei schoon en snijd het in dunne ringen
- laat de boter smelten,maar niet te bruin en schep de prei erdoor
- laat het 5 min op een zacht vuurtje stoven en doe dan de bloem erover
- schep die erdoor en giet de wijn erbij
- breng de saus laangzaam aan de kook en laat het ca. 5 min koken
- bestrijk de moten met de gesmolten boter en grill of rooster ze 3 min aan elke kant
- doe onderhand de creme fraiche,zout,peper,kappertje en de peterselie door de saus en verwarm dit nog even
Serveertip
leg de moten op een bord en schep de saus ernaast
Laatste reacties
Dit lijkt me erg lekker. Ik wil van de week weer eens een keer mijn kleine hibachi aansteken en dan ga ik dit maken. Bedankt.