Onwijs lekker Chocoladetaartje bij een High Tea

  • Frans, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-04-2006

Gewoon HARTSTIKKE lekker. Vooral bij een HIGH TEA

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het eerste wat je doet is op een klein vuurtje van een graad of veertig de eieren en suiker mengen. Neem als dat gelukt is het kookpotje van het vuur en stop er al roerend de gesmolten boter, de bloem en de cacao bij. Het deeg wat je zo krijgt kun je met een spatel in een taartvorm stoppen. Zet het 25 minuten in de oven op ongeveer 200 graden. Neem een mes en kijk daarmee of de taart voldoende gebakken is. Is je mespunt droog? Dan is de taart klaar. Laat \\\\\\\\\\\\\\\'em afkoelen en bestrooi hem met cacao.

Laatste reacties

Nora4 avatar
Nora4 18-01-2013

Beste taartenbakkers, Het recept voor die chocoladetaart heb ik niet uitgeprobeerd, maar aan het recept te zien zou ik dat ook niet aanraden: de verhouding bloem en eieren is zoek. (Heb 12 jaar een Theetuin gehad en alles altijd zelf gebakken, heb dus wat ervaring heb opgedaan) Probeer het volgende eens: voor een springvorm/bakpan van 28 cm: 6 eieren, 180 gr suiker, 120 gram bloem,30 gram cacao, een beetje natuurlijk vanilleconcentraat of -suiker en een snufje zout. Bloem en cacao goed mengen/zeven. Eieren + suiker + zout wit kloppen, tot het als een `luie` lint van de garde loopt, stijver is niet beter, integendeel zelfs. Spatel bloemmengsel erdoor en hup in een voorverwarmde oven van 180 gr, niet 200 dus! Voor hetelucht: 155 gr. Ca 35 bakken, test of prikker droog is. Over langs 1 of 2 keer doorsnijden. Besprenkel de bodems met een likeurtje, koffie, sinaasappel, amaretto, net wat je lekker vindt. Of maak een lichte botercrème op smaak met één van die likeurtjes (250 gr boter, 170 cc vocht: melk/likeur)Of smeer er een (zelfgemaakte) jam tussen, ook dat zorgt voor vochtigheid, mocht je taart naar je smaak te droog zijn..... Ik hoor het graag of iemand deze heeft uitgeprobeerd, in ieder geval vast succes en smul ze, Ellen.

AnitaTLNS avatar
AnitaTLNS 18-01-2013

hallo, Ik heb de taart nu twee keer gemaakt, maar ik vind hem te droog De tweede keer heb ik er meer boter bij gedaan, maar ik vind hem nog steeds niet zo lekker.

grimmigbeertje avatar
grimmigbeertje 23-07-2006

mmmmmmmmmm heerlijk dit is een echte aanrader liefs lucy

gissie avatar
gissie 30-05-2006

Hallokes, heb jou recept gemaakt en vond het snel klaar en heel lekker , zelf heb ik er voor mijn man dan toch maar schocolade over gedaan (voor mij zelf was dat niet nodig),nogmaals bedankt, groetjes Gissie

gissie avatar
gissie 28-05-2006

Hallokes , dit lijkt me heel lekker en neem ik graag van je mee , bedankt hoor , Groetjes Gissie

tina1951 avatar
tina1951 05-05-2006

Deze lijkt mij ook heel lekker dus meenemen! Groetjes Marian

gulick avatar
gulick 26-04-2006

Lijkt me heerlijk, dus ga ik gauw eens maken. Eindelijk eens een recept met cacao, ipv chocola die je eerst moet smelten. Bedankt! Groetjes, Giny.

octavius avatar
octavius 25-04-2006

Bah

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten