1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Spinazie
  5. Ovenschotel met zalm en verse spinazie

Ovenschotel met zalm en verse spinazie

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gr.VERSE spinazie; 200 gr. GEROOKTE zalm (ik heb die van euroshopper van AH gekocht, heerlijk) 1 zakje pittige geraspte kaas van 200 gr. 1 EL mosterd; zout en peper; 1 pakje room culinair (of culinair light= minder vet).vers gemaakte, lekker smeuige, aardappel puree van 775 gr. aardappels (geschild gewicht)


Verder heb je nodig


Ovenschotel (meer heel weinig, of niet, invetten)


Ovenschotel met zalm en verse spinazie
Ovenschotel met zalm en verse spinazie

Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was zo verrukkelijk dat ik het meteen op smul heb gezet!! Je snapt niet dat zo iets eenvoudigs zo verrukkelijk is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels en kook ze gaar met wat zout.laat in de tussentijd de spinazie slinken in een flinke pan met een beetje olijfolie (of andere olie).(goed door elkaar roeren)Als het helemaal geslonken is door de vergiet gooien en zeer goed laten uitlekken.met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.doe er daarna wat zout en peper doorheen. Meng in een schaaltje de room culinair met de mosterd en zout en peper.goed doorroeren. maak een lekkere aardappelpuree van de gekookte aardappels.

Daarna de ovenschotel achtereenvolgens vullen met eerst de spinazie. goed over de hele bodem verdelen, daarop de zalm plakjes verdelen, daarna alles goed bedekken met de aardappel puree.Daarover de roomsaus met de mosterd gieten (doe het met een pollepel,dan kun je het goed verdelen)en als bovenste laag de kaas. gelijkmatig over de hele inhoud verdelen. doe de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Als de bovenlaag te donker dreigt te worden, dan afdekken met een stuk aluminium folie.HEEEEEEERLIJK....!!!

Serveertip

Dit recept komt uit een oude Libelle.

Bron

.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top