Ovenschotel met zalm en verse spinazie

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2006
  • Ovenschotel met zalm en verse spinazie

    Ovenschotel met zalm en verse spinazie

    Ovenschotel met zalm en verse spinazie

Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was zo verrukkelijk dat ik het meteen op smul heb gezet!! Je snapt niet dat zo iets eenvoudigs zo verrukkelijk is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr.VERSE spinazie; 200 gr. GEROOKTE zalm (ik heb die van euroshopper van AH gekocht, heerlijk) 1 zakje pittige geraspte kaas van 200 gr. 1 EL mosterd; zout en peper; 1 pakje room culinair (of culinair light= minder vet).vers gemaakte, lekker smeuige, aardappel puree van 775 gr. aardappels (geschild gewicht)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel (meer heel weinig, of niet, invetten)

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels en kook ze gaar met wat zout.laat in de tussentijd de spinazie slinken in een flinke pan met een beetje olijfolie (of andere olie).(goed door elkaar roeren)Als het helemaal geslonken is door de vergiet gooien en zeer goed laten uitlekken.met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.doe er daarna wat zout en peper doorheen. Meng in een schaaltje de room culinair met de mosterd en zout en peper.goed doorroeren. maak een lekkere aardappelpuree van de gekookte aardappels.

Daarna de ovenschotel achtereenvolgens vullen met eerst de spinazie. goed over de hele bodem verdelen, daarop de zalm plakjes verdelen, daarna alles goed bedekken met de aardappel puree.Daarover de roomsaus met de mosterd gieten (doe het met een pollepel,dan kun je het goed verdelen)en als bovenste laag de kaas. gelijkmatig over de hele inhoud verdelen. doe de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Als de bovenlaag te donker dreigt te worden, dan afdekken met een stuk aluminium folie.HEEEEEEERLIJK....!!!

Bron

.

Serveertip

Dit recept komt uit een oude Libelle.

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-02-2018

... moet natuurlijk: gaat smaken... zijn.hihi

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-02-2018

Purrie , hoi, ik hoop dat dit recept je gaat smekn. En wat is het koud voor Spanje! hier is dezelfde temp. en het regent zonder ophouden. We gaan om 19.00 uur uit eten. Fijne zondag gewenst. Lieve groetjes Ruth

Purrie avatar
Purrie 03-02-2018

lieve Ruth, dank voor het plaatsen! Ik ga het vandaag maken want ik heb nog 100 gr ger. zalm liggen en met de kou hier in Spanje (2C) meer zin in een ovenschotel dan in een zomerse hap. Dank !! Lieve groetjes van Buppie

ruthbrock avatar
ruthbrock 27-12-2016

pg 137 dank je wel voor je berichtje. Fijn dat het goed gesmaakt heeft. En ook nog dank voor het melden van mijn typefout, want inderdaad, dit recept is echt voor 4 personen en niet voor 2. Groetjes Ruth

pg137 avatar
pg137 26-12-2016

Lekker, vandaag gemaakt! Maar de ingredienten zijn zeker niet voor het aantal personen dat is aangegeven, tenzij het héél grote eters zijn. Lijkt voor 4 personen.

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-11-2016

Vlogger Smulweb Sabine: dank je wel voor de mooie foto bij dit recept. Gr. Ruth

Irmaa1 avatar
Irmaa1 30-05-2016

aAQ``qwo //..

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-05-2015

Libelle is het juiste bericht

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-05-2015

Lammy, ik heb het uit een oude Libelle (zoals vermeld)

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-05-2015

Lammy, ik heb het uit allerhande

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten