1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Groentespiesjes met yoghurt-kruidensausje

Groentespiesjes met yoghurt-kruidensausje

Door: marcdepester

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-04-2006

Ingrediënten 4 personen


-2 maiskolven
- 2 rode uien
- 1 paprika
- 1 courgette
- 8 kerstomaatjes
- 8 champignons
- 1 teentje knoflook
- 3 dl Bulgaarse yoghurt
- 2 eetl olijfolie
- cayennepeper
- 2 eetl fijngesneden tuinkruiden (bijvoorbeeld: peterselie , bieslook , dragon )
- zout, peper
? 8 sate prikkers





Gezonde spiesjes maken Uw BBQ party kompleet; dit recept is goed voor 8 spiesjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Kook de maiskolven in ruim kokend water in 7 minuten gaar.
- Laat ze uitlekken en snijd ze in schijfjes van circa 3 cm .
-Snijd de paprika en de uien in stukken en de courgette in plakken van 1 cm .
- Steek de maiskolven en de overige groenten aan spiesjes.
-Bestrijk ze met olie en bestrooi ze met cayennepeper.

Bereidingswijze

-Grill ze onder regelmatig omkeren op de Barbecue

**Bereidingswijze yoghurtsaus:
- Roer een sausje van de yoghurt, knoflook, wat zout, peper en de tuinkruiden.

Serveertip

Serveer de spiesjes met de yoghurtsaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top