Salade Nicoise met verse tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2006
  • Salade Nicoise met verse tonijn

    Salade Nicoise met verse tonijn

    Salade Nicoise met verse tonijn


Zomerse maaltijdsalade.


&copy Parragon 2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 1 pond nieuwe krieltjes in de schil
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 2 ons sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 2 tonijnsteaks
  • bosje lente-ui, in ringetjes gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • sap van een halve citroen
  • 2 el grove mosterd
  • 2 tl fijne suiker
  • verse basilicum
  • 2 little gems
  • 200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • een kleine komkommer, in stukjes
  • een potje zwarte olijven zonder pit
  • 1 blikje ansjovisjes
  • 2 el kappertjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de krieltjes en de boontjes in 10 minuten gaar in gezouten water. Uit laten lekken en afspoelen met koud water. Krieltjes halveren. Bestrijk de tonijnsteaks met peper, zout en olijfolie en gril ze in een hete grillpan in 3 minuten gaar. Laat ze even rusten. Snijd de little gem in grove stukken.


Klop een dressing van de uitgeperste knoflook, citroen, mosterd, suiker, zout, peper en reepjes basilicum en klop er ruim 2 delen olijfolie doorheen.


Meng sla, komkommer, bosui, krieltjes, boontjes, tomaatjes, olijven losjes met de handen door elkaar. Snijd de eieren in de lengte in vieren en verdeel ze over de sla. Verdeel de ansjovisjes erover. Pluk de tonijn in stukjes en leg die op de salade. Schenk de dressing erover en serveer direct. Bestrooi de salade tot slot met de kappertjes.

Serveertip

Lekker met stokbrood met kruidenboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten