Beef Wellington

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-04-2006
  • Beef Wellington

    Beef Wellington

    Beef Wellington

De kastanjechampignons en de Ardennerham houden het vlees heerlijk sappig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 800 gram ossenhaas aan een stuk
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram boter
  • flink takje verse thijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 12 plakjes prosciutto (ik gebruikte Ardennerham)
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, vershoudfolie, koekenpan

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Borstel de champignons schoon en hak ze in fijne stukjes.
Verhit de boter en braad hierin de ossenhaas rondom bruin. Zet het vuur laag en laat het vlees nog 15 minuten zacht garen. Regelmatig omdraaien. Haal het vlees uit de pan. Nu moet het zeker een half uur afkoelen.(na een kwartier kan het de koelkast in) Doe de champignons en de thijm in het braadvet en bak ze al roerend in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar. Doe de wijn erbij en laat dit 10 minuten inkoken. Laat afkoelen en verwijder de thijm. Leg 2 stukken vershoudfolie (overlappend) op het aanrecht. Leg de ham overlappend in een dubbele rij op de folie.Besmeer dit met de helft van de champignons. Leg de ossenhaas erop en verdeel de rest van de champignons erover. Wikkel met behulp van de folie de ham om de ossenhaas en rol tot een worstvorm (Dit is even een kwestie van concentreren!) Draai de uiteinden van de folie dicht en leg het vlees in de koelkast.

Bereidingswijze

Rol eenderde van het deeg uit tot een rechthoek van 18x30 cm. Leg dit op een anti aanbakplaat (of op ingevet bakpapier)Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek van 28x36 cm. Wikkel de ossenhaas voorzichtig uit de folie, leg hem in het midden van de kleine rechthoek en bestrijk de zijkanten van het deeg en de ham met de helft van de eierdooiers. Leg de bovenste deeglaag heel voorzichtig over het vlees ( m.b.v. je deegroller of een wijnfles). Strijk het met je handen glad en druk de zijkanten goed aan.Snijd overtollig deeg aan de randen weg en bestrijk het geheel met eigeel. Zet nu minimaal 30 minuten in de koelkast om te rusten. (maximaal 24 uur) Verhit de oven op 200 graden ( hetelucht 180)Laat het vlees in 20 tot 25 minuten goudbruin bakken. Laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.

Serveertip

Heerlijk met puree of aardappelkroketjes en groente naar keuze
Het recept is van Gordon Ramsay

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten