Mini pavlova?s met kiwi (of aardbei)

  • Frans, Banket
  • 20-30 min.

Lekker bij een High Tea

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
  • 2 eiwitten
  • 125 gr kristalsuiker
  • druppeltje vanille essence
  • poedersuiker om mee te bestuiven
  • VOR DE TOPPING
  • 0.5 dl slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 kiwi, geschild en in stukjes gesneden of aardbeien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met vetvrij bakpapier. Klop de eiwitten in een schone kom met een mixer tot slappe pieken. Klop er lepel voor lepel de suiker door, voeg niet eerder een volgende lepel toe dan dat, de vorige is opgenomen. Klop het eiwit, dik en glanzend en spatel er dan de vanille-essence door. Schep met twee theelepels 20 bergjes ter grote van een walnoot, op de bakplaat, met flink wat tussenruimte , en maak met de achterkant van de lepel een kuiltje in het eiwit. Schuif de bakplaats 5-6 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, schakel de temperatuur terug naar 120 graden en bak de meringues nog 20 minuten of tot ze stevig zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen alvorens ze van het papier te nemen. Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken. Leg de meringues op een schaal, schep een theelepel room in het midden en leg daarop een paar stukjes kiwi of aardbei. Bestuif voor het opdienen de pavlova?s met poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten