Mini appeltaartjes bij een High Tea
- Frans, Banket
- 30-60 min.
De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 gr.
Ingrediënten 12 personen
- 2 stevige appels (elstars jonagold)
- 3 takjes tijm
- 80 gr pecanoten, grof gehakt
- 100 gr blanke rozijnen
- 8 el schenkstroop
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg. Ontdooid
- muffinvorm met 12 holtes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Appels schilleen in kleine blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes ritze. In kom appel, tijm, pecanoten, rozijnen en stroop door elkaar scheppen. Holtes van muffinvorm invetten. Deegplakjes halveren. Elk holte bekleden met half plakje bladerdeeg. Appelmengsel erin scheppen. In oven taartjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca 5 minuten in vorm laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren.