Mini appeltaartjes bij een High Tea

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.

De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 gr.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
  • 2 stevige appels (elstars jonagold)
  • 3 takjes tijm
  • 80 gr pecanoten, grof gehakt
  • 100 gr blanke rozijnen
  • 8 el schenkstroop
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg. Ontdooid
  • muffinvorm met 12 holtes

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Appels schilleen in kleine blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes ritze. In kom appel, tijm, pecanoten, rozijnen en stroop door elkaar scheppen. Holtes van muffinvorm invetten. Deegplakjes halveren. Elk holte bekleden met half plakje bladerdeeg. Appelmengsel erin scheppen. In oven taartjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca 5 minuten in vorm laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Doorsturen

Home Recepten