1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mini appeltaartjes bij een High Tea

Mini appeltaartjes bij een High Tea

Door: marianneoud

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2006

Ingrediënten 12 personen


2 stevige appels (elstars jonagold) 3 takjes tijm 80 gr pecanoten, grof gehakt 100 gr blanke rozijnen 8 el schenkstroop 6 plakjes diepvries bladerdeeg. Ontdooid muffinvorm met 12 holtes



De pecannoten kunnen vervangen worden door walnoten. Ook heerlijk zijn mini-perentaartjes met hazelnoten. Ga dan uit van 2 stevige, maar wel rijpe peren en 1 zakje hazelnoten van 65 gr.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Appels schilleen in kleine blokjes snijden. Tijmblaadjes van takjes ritze. In kom appel, tijm, pecanoten, rozijnen en stroop door elkaar scheppen. Holtes van muffinvorm invetten. Deegplakjes halveren. Elk holte bekleden met half plakje bladerdeeg. Appelmengsel erin scheppen. In oven taartjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca 5 minuten in vorm laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top