Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. RODGROD MET GRIESMEEL

RODGROD MET GRIESMEEL

Door: vogeltje1

  • Scandinavisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-04-2006

Ingrediënten 4 personen


0.5 l bessensap
2 dl water
1 kaneelstokje
80 gr. griesmeel
100 gr. suiker


Verder heb je nodig


Pan en een schaal


Geen enkel idee daar ik het recept vond in een boekje van 1949

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het sap met het kaneelstokje langzaam aan de kook en laat het 10 min op een zacht vuur trekken.
Meng het griesmeel en de suiker doorelkaar en strooi dit in de pan.
Blijf roeren tot dat de massa weer kookt.
Laat het griesmeel vervolgens gaar worden (kijk voor de kooktijd op de verpakking) en vergeet daarbij niet te roeren.
Haal het kaneelstokje er uit en giet de rodgrod in een schaal.
Laat de pudding afkoelen.
Eventueel opdienen met vanillesaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vogeltje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top