1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Tikka Massala

Tikka Massala

Door: tinkhoofd

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2006

Ingrediënten 4 personen


2 bakjes Tikka Massala Kruidenpasta (Conimex)-
250 g sperziebonen-
250 g bloemkool-
1 uitje-
150 ml yoghurt-
3 dl melk-
1 schaaltje kipfiletblokjes-
2 theelepels maizena-
2 eetlepels roerbakolie-
1 eetlepel water-
400 g Basmati rijst


Verder heb je nodig


Wok of grote pan


Dit is echt heel lekker!!! Ik hou heel erg van Indiaas eten alleen heb ik niet zoveel Indiase recepten op SmulWeb staan. Maar hier komt er een! Ik heb het recept van Conimex aangepast want volgens Conimex moet er water door de saus en dan wordt het te waterig, de saus is bij ons altijd te dun dus ik heb er maizena bij gedaan en ik heb sperziebonen en bloemkool aan het recept toegevoegd. Zo maak ik het altijd met mijn moeder!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper het uitje. Fruit het uitje 10 min. op heel laag vuur glazig. Voeg de kipfilet toe en bak hem gaar in +- 10 min. Roer de kruidenpasta, de yoghurt en de melk erdoor. Meng de maizena met het water en bind hiermee de saus. Laat hem 10 min. zachtjes doorwarmen. Kook intussen de bloemkool en sperziebonen gaar, maar niet te zacht. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het af. Roer de sperziebonen en de bloemkool door de saus en verdeel de saus en de rijst over de borden en smullen!!!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tinkhoofd
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top