Kip Curry op grootmoeders wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2006

Nostalgie, maar nog steeds een topper van formaat !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 panklare kip, in stukken
-2 selderstengels,
- 0,5 appel,
-1 kleine ui (in brunoise)
-1 vleestomaat (in brunoise)
-sap van 0,5 citroen
-1 koffielepel kerriepoeder
-1 el vers gesnipperde dragon
-scheutje water
-scheutje room
-olijfolie
-zwarte peper uit de molen en zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Kruid de kippenstukken met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Braad ze knapperig onder de grill.

Bereidingswijze

- Stoof ondertussen de brunoise van selder, appel, ui en tomaat aan in wat boter, blus met een scheutje water en laat inkoken.
-Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe en laat zachtjes inkoken, werk af met wat room en dragon.
- Verdeel de kip over de borden en lepel er de currysaus over.

Serveertip

- Lekker met gebakken aardappelschijfjes en bloemkool

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten