Biersoep van de roerstok

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2006

Een Vlaamse roomsoep uit grootmoeders tijd; met Rodenbach, kalfsschenkel, ui, prei.......

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-2 witte selders,
-4 preien,
-3 uien,
-2 laurierblaadjes,
-1 liter Rodenbachbier,
-250 gram tarwegriesmeel,
-1 kalfsschenkel,
- 0,25 liter lichte bouillon,
- 2 eiwitten,
-1 eetlepel bloem,
-150 gram boter,
- 0,25 liter room.


.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de bloem en overgiet ze met het Rodenbachbier. Voeg zout toe en laat zachtjes koken

Bereidingswijze

-Los het griesmeel in de lichte bouillon op en voeg dit samen met de kalfsschenkel aan het bier/groentemengsel toe.
-Haal de schenkel als hij gaar is (na 30 min) uit de pan en houd hem goed warm.
-Zift de soep, voeg er de room bij en breng opnieuw aan de kook.
-Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet in de roomsoep.
.


Serveertip

-Snijd de schenkel in fijne stukjes en voeg die samen met fijngesnipperde kervel bij de roomsoep

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten